Челси нанесе трета поредна загуба на Тотнъм в Премиършип

Спорт 05.02.2021 10:52 Снимка: ДНЕС+

Челси нанесе трета поредна загуба на Тотнъм в Премиършип

Челси надви Тотнъм с минималното 1:0 на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в двубой от 22-ия кръг на английската Висша лига.

„Сините“, водени от новия си наставник Томас Тухел, започнаха по-добре срещата и поведоха закономерно в 24-та минута след точно реализирана дузпа на Жоржиньо. Тя бе отсъдена за нарушение на Ерик Дайър срещу Тимо Вернер. До края на полувремето гостуващият състав продължи да търси гола, докато „шпорите“ се затрудняваха в атака при отсъствието на Хари Кейн.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо стартираха по-агресивно втората част, но по-добрите ситуации отново бяха пред вратата на Юго Лорис. Вернер, Матео Ковачич и Мейсън Маунт обаче пропуснаха да сложат точка на спора и това остави надеждите на домакините за равенство. В края те можеха да достигнат до такова след удар на резервата Ерик Ламела, отразен от Едуар Менди, и изстрел с глава на Карлос Винисиус, минал встрани от целта.

В крайна сметка, Челси отново не допусна гол под ръководството на Тухел в трети пореден мач, постигайки и втора последвателна победa. Тотнъм пък загуби за трети пореден път в Лигата след пораженията от Ливърпул и Брайтън. В класирането Челси вече е на четири точки от топ 4, докато Тотнъм е с три пункта по-малко от съперника, но и с мач по-малко. В следващия кръг „сините“ гостуват на Шефилд Юнайтед, докато „шпорите“ приемат у дома Уест Бромич. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911