Брайсън Дешамбо триумфира на Ю Ес Оупън за първа мейджър титла

Спорт 21.09.2020 12:19 Снимка: ДНЕС+

Брайсън Дешамбо триумфира на Ю Ес Оупън за първа мейджър титла

Американецът Брайсън Дешамбо спечели първа мейджър титла в кариерата си, след като постигна категоричен успех на Откритото първенство на САЩ. Дешамбо се представи много силно в последния ден на игрището Уингд Фут и завърши с шест удара под пара, като този начин бе единственият голфър, който приключи надпреварата под пара. Дебютантът Матю Уолф имаше преднина от два удара на върха на класирането преди началото на последния четвърти ден, но не издържа на напрежението и записа +5, с което остана на второ място с резултат, равен на пара.

От своя страна Дешамбо, който през целия турнир залагаше на изключително силовата си игра, бе много солиден и записа ийгъл, две бърдита и едно боуги, за да запише -3 в последния ден и да стигне до първа мейджър титла. По този начин 27-годишният американец си осигури и 2,25 милиона долара от наградния фонд, докато 21-годишният Уолф получи чек за 1,35 милиона.

Дешамбо си навлече доста критики заради силовия си стил на игра, при който той не търси точност с първия си удар, а единствено повече преодоляно разстояние, но победата в Уингд Фут оправдава неговата стратегия. “Надявам се играта ми да вдъхнови други хора и те да си кажат, че голф може да се играе и по различен начин. Не всеки трябва да го прави така, но просто има различни начини. Човек трябва да намери своя начин и да го следва”, сподели Дешамбо след победата. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027