Благой Иванов - Багата: Четири пъти се оперирах, откакто съм в UFC

Спорт 24.02.2021 13:16 Снимка: ДНЕС+

Благой Иванов - Багата: Четири пъти се оперирах, откакто съм в UFC

Благой Иванов сподели пред "България днес" подробности за пропадналата си среща с поляка Марчин Тибура. Ето какво каза боецът ни:

"Преди седмица подписах договор за срещата. Дори не разбрах как се е получила контузията. Станах една сутрин и изобщо не можех да стъпя. В петък бях на доктор и решихме да откажем срещата, защото няма как да се подготвя с подобна травма.

Четири пъти го оперирах, откакто съм в UFC! Вероятно ще трябва пак да го оперирам. Ще направя ядрено-магнитен резонанс и още прегледи. От много време съм в спорта. Ставите се износват.

Подготовката вървеше добре. Имаше доста спаринг партньори. Залата в Сан Хосе, където тренирах преди, е затворена заради коронавируса. Повечето бойци вече са във Вегас. Точно бях започнал да влизам във форма след 6 седмици занимания.

Тренирахме с Франсис Нгану. Правехме заедно кондиционна подготовка. Реално се готвехме на едно и също място, но при различни треньори. Мачът на Нгану с Миочич е 50 на 50. Стипе го победи веднъж. Но сега Нгану ще му създаде повече проблеми от първия път.

Не съм се отчаял засега. Мисля, че до лятото ще имам мач със сигурност. Важното е да съм здрав на 100%, защото при нас всичко е на високо ниво", сподели Иванов./Топ Спорт

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543