Бербатов: Челси намери своя човек с трансфера на Вернер

Спорт 20.06.2020 18:49 Снимка: ДНЕС+

Бербатов: Челси намери своя човек с трансфера на Вернер

Бившият нападател сподели своя опит за трансфера си от Германия в Англия

Българската футболна легенда – Димитър Бербатов, похвали решението на Челси да привлече Тимо Вернер от германския РБ Лайпциг. "Сините" платиха 53 млн. паунда за германеца, който бе засипан с похвали от страна на реализатор №1 на българския национален отбор.

"Вернер беше свързван с Ливърпул, но в крайна сметка избра Челси. За него това е изцяло ново преживяване", заяви Бербо.

"Той бързо ще разбере, че Висшата лига е различна от Бундеслигата. Любопитен съм да видя как ще се впише в младия състав на Франк Лампард. Тимо е супериграч, остър, много бърз и опасен на контраатаки. Единственото, върху което трябва да поработи, е играта в сгъстено пространство, защото в Англия ще се изправи срещу отбори, които се защитават с десетима души", допълни Бербатов.

"Очаквам представянето му с нетърпение. Физическите единоборства също могат да се окажат предизвикателство за него, особено когато излиза срещу Шефилд, например. На "остриетата" не ги е грижа какъв си. Те директно влизат грубо в краката ти. В същото време остротата и скоростта му ще бъдат голям плюс за Челси. Това без съмнение е стъпка напред в кариерата му."

"Когато аз се преместих от Германия на Острова имах нужда от месец-два, за да се адаптирам. Това отнема време, но важното е да не бъде обезкуражаван, ако направи няколко лоши мача в началото. Челси без съмнение намери своя човек в негово лице, но има още много път пред него. Не забравяйте, че той не е Меси или Роналдо. И все пак, трансферът е правилен", завърши Бербатов.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827