Балъков: Неестествено е да има два отбора ЦСКА, важното е да бъдем умни

Спорт 22.06.2020 08:36 Снимка: ДНЕС+

Балъков: Неестествено е да има два отбора ЦСКА, важното е да бъдем умни

Наставникът на ЦСКА 1948 - Красимир Балъков разкри пред "Нова" защо е избрал предложението на "червените" и дали е възможно клубът да се обедини с ЦСКА. Ето какво каза той:

"Избрах ЦСКА 1948, защото е различен от други проекти, една интересна идея. Има нещо, което е близко до съвременния европейски футбол. Разбира се, много далеч са още от този футбол, но реших да вложа моята енергия в този проект. Времето ще покаже дали е било за добро.

Трябва да развиваме този отбор, да играем модерен и атрактивен футбол. Нека първо видим къде се намираме, има много млади футболисти, отборът е нов. Няма да се борим нито за титли, нито за оставане. Ако феновете искат, могат да решат да се обединят. Аз за жалост нямам право и сила да дискутирам тази тема. В момента давам всичко от себе си за ЦСКА 1948. Наистина е неестествено да има два отбора ЦСКА, важното е да бъдем умни, когато тези два отбора играят един срещу друг. Уважавам Наско Сираков и знам, че е способен. Той страдаше, че беше далече от Левски. Сега има шанс да се опита да вкара клуба в релси.

Боби Михайлов ми е бил колега дълги години, познаваме се много добре, боли ме и за него. Той е причината да бъде направена хубавата база в Бояна. Против него се изливаха много негативи. Казал съм му кое е пропуснал да направи, той си го знае. Трябваше по-рано да направи тази концепция за българския футбол, за която ме взе мен. Не знам кой ще се кандидатира за президент на БФС. Аз съм най-добрият голфър след футболистите? Не казвайте така, че Ицо ще чуе това интервю и ще ви се разсърди. Голфът ми помогна да се зареждам за мачовете. Ще се радвам, ако внучето ми Диего Армандо стане като Марадона, но само на терена. Много ми е мил внукът, щастлив съм, че го има", сподели Бала пред "Нова"./NOVA

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147