Арда успя да спре полета на Лудогорец и взе точка на "Лаута"

Спорт 10.06.2020 23:15 Снимка: ДНЕС+

Арда успя да спре полета на Лудогорец и взе точка на "Лаута"

Отборът от Кърджали можеше да стигне и до пълен обрат

Лидерът в efbet Лига Лудогорец допусна изненадващо равенство при гостуването си на Арда (Кърджали) на стадион "Лаута" в Пловдив. Срещата беше отложена от 23-ия кръг на шампионата, а разградчани изпуснаха златен шанс да увеличат актива си пред Локо (Пловдив) и ЦСКА на 12 точки. 

Домакините показаха вдъхновена игра под ръководството на новия си треньор Николай Киров, като дори бяха по-близо до успеха, след като нацелиха и напречната греда.

В началото на срещата гостите имаха няколко шанса за откриване на резултата, но на два пъти с глава Терзиев и Баджи не успяха да вкарат. Арда пък отговори с точен удар от Иван Коконов, който бе оставен непокрит в наказателното поле, но в обсега на Стоянов, който не срещна проблеми с удара.


В 38-ата минута обаче Лудогорец откри резултата. При едно изпълнение на фаул Григоре на два пъти игра с топката във въздуха и свали към Жоржиньо, който без да се бави простреля Юсуф от воле.

Четири минути по-късно домакините се върнаха в мача. Делев намери отлично зад защитата Коконов, който изпревари и вратаря, за да копне над него топката за 1:1.В началото на втората част Арда можеше да стигне до обрат, но Василев стреля в горната греда, след като бе оставен да напредне в наказателното поле. След точно час игра Абел Анисе изпревари Мартин Костадинов на първа греда след центиране от ъглов удар, но ударът му с глава премина над вратата.

Второто полувреме обаче не продължи да носи интересни ситуации, като единственият опасен удар дойде чак в 84-та минута, когато Жоржиньо стреля в обсега на Юсуф. 

Така Лудогорец събра 59 точки на върха на таблицата - точно десет повече от Локо (Пловдив) и ЦСКА. Арда пък излезе над Ботев (Пловдив) на на осмото място с 31/tribune.bg

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594