Акрапович: Ще дадем всичко от себе си в битката за титлата

Спорт 22.01.2021 15:22 Снимка: ДНЕС+

Акрапович: Ще дадем всичко от себе си в битката за титлата

“Аз мога да обещая, че ще се опитаме на 100 процента да влезем в битката за първото място, да притесним Лудогорец. Ако е възможно, ще го направим”, отговори наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович на въпрос на БГНЕС за битката за титлата в Първа лига през пролетта.

Днес Акрапович бе награден за треньор номер 1 на месец декември, а голмайсторът на тима Али Соу бе отличен за най-добър играч на месеца. Преди подновяването на сезона в Първа лига ЦСКА изостава с шест точки от лидера Лудогорец, но “червените” показаха сериозно подобрение в играта след идването на Акрапович на “Българска армия”. Шест точки са много, Лудогорец е един силен отбор, но и ние показахме нашата сила. Ако те загубят точки някъде, ние ще сме на място, за да се доближим до тях и да се опитаме да поправим грешките, които са се случили, преди аз да дойда – да не губим точки срещу отбори, които трябва да бием. Това зависи от това колко сме готови да даваме всичко от себе си. Аз мога да обещая, че ще се опитаме на 100 процента да влезем в битката за първото място, да притесним Лудогорец. Ако е възможно, ще го направим”, коментира босненският специалист.

Акрапович сподели, че е доволен от първия етап на зимната подготовка на “армейците”. “Работихме много добре в Турция, времето беше много хубаво, така че успяхме да свършим това, което искаме. Работихме много върху сила, за да няма контузии. Изиграхме и мачове по качествен начин. Доволен съм от момчетата и това, което свършихме”.

Той призна, че не е изключено Али Соу да бъде продаден преди подновяването на първенството. “Винаги за такъв играч като Али ще има вариант да бъде продаден. Мисля, че много трудно ще намерим такъв играч и аз лично ще съжалявам, ако си тръгне. Но засега мисля, че ще остане и аз съм много щастлив от това. Работим заедно, мотивираме се взаимно. Селекцията на отбора на върви. Аз съм доволен от това, с което разполагам, но винаги гледаме дали можем да подобрим качеството на отбора и да привлечем някой играч, който да ни даде допълнителен импулс. Но разполагам с достатъчно хора, с които можем да постигнем това, което искаме”.

Акрапович отговори на тежките думи, отправени към него от страна на собственика на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, който нарече бившия треньор на пловдивчани “предател”. “Познавам лично г-н Крушарски и неговото семейство. Бях на гости в къщата му. Един човек, с когото спечелих, беше ползотворно време и за двете страни. Не разбирам защо хората се опитват да слагат толкова напрежение в нашите отношения, които бяха на хубаво ниво. Не дължа нищо на никого, така че нищо негативно няма да кажа. Обаче и при мен има граници, който ме нарича предател, не разбира много от футбол. Треньорите сменят отборите си, избират своите предизвикателства, аз съм един чужденец, които е дошъл в България, за да работи честно. Видях, че мога да направя крачка напред и го направих. Виждам голям негативизъм към мен и не го разбирам”, каза Акрапович./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957