Акрапович наложи строг режим на лагера в Турция

Спорт 12.01.2021 12:22 Снимка: ДНЕС+

Акрапович наложи строг режим на лагера в Турция

Всички в ЦСКА са здрави и тренират на пълни обороти.

В неделя играчите имаха почивен ден, а вчера проведоха две занимания - сутринта и следобед.

Първата тренировка бе изцяло с физическа насоченост, а втората бе с тактически характер, като по време на нея се наблегна основно на пресата.

Това е един от елементите, на които Бруно Акрапович държи най-много. Босненецът иска през пролетта ЦСКА да упражнява още по-ефективна преса.

Днес отборът отново ще има две тренировки, като на втората ще се акцентира на статичните положения, където ЦСКА има доста резерви.

В последния си шампионатен мач за миналата година срещу Левски червените изпълниха една дузина корнери, но така и не успяха да се възползват от тях.

Като цяло успеваемостта от статични положения през есента бе ниска, а това е един от компонентите, които Акрапович иска осезаемо да подобри.

По време на 3-годишния му престой в Локо Пд именно центриранията от корнери и фаулове бяха един от големите козове на отбора.

Строг режим се спазва в ЦСКА по време на лагера в Турция. Още в 07:30 часа играчите трябва да са на крак.

В 08:45 часа вече всички трябва да са на терена, където 15 минути по-късно започва тренировката. Всяка минута закъснение означава глоба според правилника на Бруно Акрапович. От 13:00 до 15:00 всички трябва да са по леглата и да почиват пълноценно.

Следобедната тренировка пък е от 16:00 часа. Това е графикът, от който не се отделят на йота червените по време на престоя си в курорта Алания.

Междувременно Джером Синклеър пристигна в София. Юношата на Ливърпул е в столицата от вчера, а от днес ще започне индивидуални тренировки на клубната база в Панчарево.

Преотстъпеният от Уотфорд офанзивен футболист не можа да се присъедини към лагера на отбора в Турция заради двуседмичната карантина за англичани, наложена там.

Синклеър има изготвена индивидуална програма от треньорския щаб на ЦСКА и ще се готви по нея в следващата седмица до прибирането на отбора в София.

Утре към лагера на червените в Турция се очаква да се присъедини Жул Кейта.

Преотстъпеният от Ланс футболист не е тренирал с тима повече от месец, след като бе предсрочно освободен в края на есенния дял заради семейни проблеми./НовСпорт

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827