Мистиката на 6 лунен ден

Хороскоп 27.05.2020 13:28 Снимка: ДНЕС+

Мистиката на 6 лунен ден

Днес, 27 май, сме 6 лунен ден до 10:54 ч. на 28 май.

Някои източни астрологични школи в шестия лунен ден извършвали ритуали, насочени към постигане на безсмъртие или удължаване на живота.

Почти всички мистични училища приемат, че през този период се отваря канал за пряка връзка с Висшите сили на Космоса. Човек получава възможност да възприема фините потоци от космическа енергия, информация от други измерения. Поради тази причина се смята, че шестият лунен ден е времето на получаване на откровения, както и инструкции от духовни водачи от други измерения на битието.

Източните мъдреци вярвали, че с правилното използване на енергията за 6 лунен ден, човек може да удължи живота си, да подобри здравословното си състояние. Той може да черпи енергия, информация от други измерения. Каналът, който идва от Космоса, става достъпен за много хора. През този период се засилва интуицията и пророческите дарби на човека, както и енергията на другите измерения е по-силна, поради което всяко внушение се усилва, следователно е много подходящо да се прилагат позитивни утвърждения.

В някои богословски училища било обичайно на този лунен ден да се ходи при учител за инструкции, за да се получат специални напътствия в духовната практика.

Шестият лунен ден много прилича на вода, в която всичко се отразява, но не се задържа нищо. Той е като спокойно, прозрачно планинско езеро и ако разбъркате водите му, последствията ще бъдат много тъжни: поради водните пулсации няма да забележите какво е предназначено лично за вас и както казва Карлос Кастанеда: „Вие пропускате кубичния си сантиметър късмет." Останете максимално спокойни. Освободете мислите си от грижите. Не мислете за тях. Приемайте всичко такова, каквото е и не се оплаквайте от никого и нищо. Идеалното решение сега е да се отпуснете и да разсъждавате върху случващото се, да опитате да анализирате настоящите обстоятелства, да погледнете в бъдещето.

Тибетската школа по астрология също така препоръчва да не се дават лични вещи на никого през този лунен ден. Смята се, че човекът, на когото давате нещата си, може да ви отнеме спокойствието и щастието: те ще „изтичат” като вода или "ще отлетят" като птицата - символ на този лунен ден.

Ако човек види бели пухкави облаци на небето на 6-ия ден от лунния календар, това ще бъде добро знамение за него, тъй като обещава настъпването на някои приятни събития. Ако небето е облачно, това е индикация, че в заобикалящия свят няма хармония./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81129
GBP GBP 1 2.14119
RON RON 10 4.01171
TRY TRY 10 2.20477
USD USD 1 1.68113