Ново изобретение на търговците: Пилешки бутчета от крилца
България 28.05.2015 08:19
Родни производители на птичи продукти пробутват пилешки бутчета от крилца. Странното изобретение на родната хранително-вкусова промишленост не е ГМО, а чисто и просто опит да се заблудят потребителите, съобщава „Телеграф”.
Производителите изписват на етикета, че продуктът е „Варено-пушени пилешки бутчета от крила”. Така в крайна сметка купувачите не знаят какво точно вземат преди да отворят опаковката.
Освен термично обработени се предлагат и полуфабрикати под наименоваението „Пилешки парти бутчета от крила”, показва справка в каталог на една от фирмите. По този начин се заблуждават потребителите за истинската характеристика на дадена храна, алармират от Съюза по хранителна промишленост.
Такива случаи има и при производството на салами. Производители масово слагат етикет „колбас тип телешки”, а реално в него има вложени продукти от свинско месо и механично обезкостено птиче место. Добавят се и подправки и овкусители, за да докарат вкуса на телешки колбас.
От съюза обявиха още, че има много случаи, при които вносни продукти се преопаковат у нас и след това се предлагат като български. Например внасят се твърди сирена и гауда от европейски страни и се продават у нас като кашкавал. Също така се предлагат т.нар. продукти с растителни мазнини, които обаче на опаковката се описват като традиционно краве масло.
Освен това има практика в описанието на състава да се използват непопулярни наименования на част от съставките. Например сухата млечна суроватка се представя за сухо мляко, какаови смеси с растително масло се представят като натурален шоколад и много други.
Производителите изписват на етикета, че продуктът е „Варено-пушени пилешки бутчета от крила”. Така в крайна сметка купувачите не знаят какво точно вземат преди да отворят опаковката.
Освен термично обработени се предлагат и полуфабрикати под наименоваението „Пилешки парти бутчета от крила”, показва справка в каталог на една от фирмите. По този начин се заблуждават потребителите за истинската характеристика на дадена храна, алармират от Съюза по хранителна промишленост.
Такива случаи има и при производството на салами. Производители масово слагат етикет „колбас тип телешки”, а реално в него има вложени продукти от свинско месо и механично обезкостено птиче место. Добавят се и подправки и овкусители, за да докарат вкуса на телешки колбас.
От съюза обявиха още, че има много случаи, при които вносни продукти се преопаковат у нас и след това се предлагат като български. Например внасят се твърди сирена и гауда от европейски страни и се продават у нас като кашкавал. Също така се предлагат т.нар. продукти с растителни мазнини, които обаче на опаковката се описват като традиционно краве масло.
Освен това има практика в описанието на състава да се използват непопулярни наименования на част от съставките. Например сухата млечна суроватка се представя за сухо мляко, какаови смеси с растително масло се представят като натурален шоколад и много други.
CHF | 1 | 2.02049 |
GBP | 1 | 2.28431 |
RON | 10 | 3.93021 |
TRY | 100 | 5.63146 |
USD | 1 | 1.83594 |
Последни новини
- 16:50 Почина самозапалилият се пред съдебната зала, в която се води процесът срещу Доналд Тръмп
- 16:39 "Да" или "Не" на бакшиша - зависи къде по света се намирате
- 16:26 Илиана Раева изригна заради оценка на ансамбъла ни: Порязаха ни безскрупулно!
- 16:13 Украински дрон уби руски военен кореспондент в Запорожка област
- 16:10 Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
- 16:04 Силни взривове отекнаха в Одеса тази сутрин
- 15:53 "Лоши момчета: Всичко или нищо" идват за нас в кината през юни
- 15:40 Кафявите яйца ще изчезнат от магазините в Германия