Агнешкото леко поскъпва
България 30.03.2015 13:21
Леко покачване на средните цени по веригата на предлагане на агнешко месо през периода 18 – 25 март, в сравнение с предишния седмичен период, сочи анализът на Министерството на земделието и храните.
Цените на едро на цяло агне се движат от 11,55 лв./кг до 13,80 лв./кг кланично тегло. Най-ниски са те в Пазарджик, а най-високи във Велико Търново, Ловеч и Плевен. В осем области се отчита покачване на цените на едро в рамките на 1,6 – 10,7%, най-съществено в Габрово. Същевременно в област Пловдив агнето поевтинява с 3,6%. Така, средно за страната цената на едро на цяло агне се покачва с 2,4% спрямо предходната седмица, до 12,98 лв./кг.
Предлагането на едро на агнешки бут по области е от 11,75 лв./кг в Пазарджик до 16,20 лв./кг в Русе. В сравнение с предходния период в осем области се регистрира седмично покачване на цената от 3,4 до 12,4%, най-чувствително в Шумен. Само в Пазарджик и Хасково цените се понижават, съответно с 10,3% и 3,6%. Средната цена на едро на агнешки бут за страната се повишава с 2,5% на седмична база, до 13,71 лв./кг.
Търговията на едро с агнешка плешка се задържа в граници от 11,25 лв./кг в Кюстендил до 14,00 лв./кг в Велико Търново и Хасково. В десет области се наблюдава нарастване цената в рамките на 2,4 – 13,8% , най-значително в Пловдив. Единствено в Кърджали агнешката плешка поевтинява с 5,9%. Средно за страната, цената на едро на агнешка плешка расте с 4,4% в сравнение с предходната седмица, до 12,88 лв./кг./bgfermer.bg
Цените на едро на цяло агне се движат от 11,55 лв./кг до 13,80 лв./кг кланично тегло. Най-ниски са те в Пазарджик, а най-високи във Велико Търново, Ловеч и Плевен. В осем области се отчита покачване на цените на едро в рамките на 1,6 – 10,7%, най-съществено в Габрово. Същевременно в област Пловдив агнето поевтинява с 3,6%. Така, средно за страната цената на едро на цяло агне се покачва с 2,4% спрямо предходната седмица, до 12,98 лв./кг.
Предлагането на едро на агнешки бут по области е от 11,75 лв./кг в Пазарджик до 16,20 лв./кг в Русе. В сравнение с предходния период в осем области се регистрира седмично покачване на цената от 3,4 до 12,4%, най-чувствително в Шумен. Само в Пазарджик и Хасково цените се понижават, съответно с 10,3% и 3,6%. Средната цена на едро на агнешки бут за страната се повишава с 2,5% на седмична база, до 13,71 лв./кг.
Търговията на едро с агнешка плешка се задържа в граници от 11,25 лв./кг в Кюстендил до 14,00 лв./кг в Велико Търново и Хасково. В десет области се наблюдава нарастване цената в рамките на 2,4 – 13,8% , най-значително в Пловдив. Единствено в Кърджали агнешката плешка поевтинява с 5,9%. Средно за страната, цената на едро на агнешка плешка расте с 4,4% в сравнение с предходната седмица, до 12,88 лв./кг./bgfermer.bg
CHF | 1 | 2.00269 |
GBP | 1 | 2.28725 |
RON | 10 | 3.9325 |
TRY | 100 | 5.59629 |
USD | 1 | 1.80911 |
Последни новини
- 15:21 Андрей Гюров определи като „хипотетичен“ въпроса дали би станал служебен премиер
- 15:21 Талибаните възобновиха публичните убийства на жени с камъни в Афганистан
- 15:08 Двамата подуправители на БНБ: Не сме политици
- 14:58 Виктория в "Ергенът": Да не се окаже, че някоя е бременна, а Йоана и Алек са брат и сестра
- 14:44 3 години затвор за мъж от Аксаково, изнасилил 4 пъти непълнолетна
- 14:32 Повече полети от и до Варна след 1 април, докъде ще пътуваме?
- 14:22 НАП напомня: Последни 4 дни за данък върху доходите с отстъпка
- 14:19 Благотворителен волейболен турнир в подкрепа на детската хематология в УМБАЛ "Св. Марина"-Варна