Още снимки:
test

Джими Орфея няма да довърши скандалния строеж, собственици му висят със 70 бона

23.11.2014 14.32

Скандалният строителен предприемач Стоян Анастасов, по-известен като Джими Орфея, няма да довърши сградата в центъра на Кърджали, за която от години собственици чакат да получат ключове от магазини и апартаменти. Дружеството, осъществяващо строителния надзор, е спряло работата по обекта, за да бъде сменен строителят, а именно „Анастасов"ЕООД.
Това установи проверка на Районна прокуратура-Кърджали. Фирмата на Джими Орфея вече е продала правото за строеж на друго лице, като към момента се очаква въвеждане сградата на ул. „Стефан Караджа" №1 в експлоатация и присъединяването й към електропреносната мрежа, съобщава 24rodopi.com.

„В хода на проверката са снети обяснения от собственици на идеални части от поземления имот, които са посочили, че има забавяне в строителството на сградата. При проведени общи събрания на собствениците се е установило, че „Винекс" ЕООД и Рамадан Мустафа от Кърджали дължали сума от около 70 000 лева на Стоян Анастасов, като тя би помогнала за завършване на сградата, но не и за изцяло пускането й в експлоатация. В хода на проверката не са установени данни за препродажба на едни и същи апартаменти на повече от едно лице. Липсват и достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер", посочват от Районна прокуратура.

Припомняме, че издирваният от измамени кърджалийци Стоян Анастасов – Джими Орфея е тежко болен от 16 октомври и е лекуван в Гърция, твърди адвокатът му.

Ще припомним, че бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, до областната дирекция на полицията и „Белия кораб" (сградата, в която се помещават Общинска и Областна администрации – б. р.). Клиентите на Джими Орфея в Кърджали са платили за имотите, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.

Строителният предприемач Стоян Анастасов-Джимито се лекува в клиника в Гърция. Това стана ясно на последното заседание в съдебната зала в Пловдив, където адвокатът му представи медицинско свидетелство, издадено на 16 октомври. Адвокатът обясни, че бизнесменът лекува там разклатеното си здраве.

Съдът, който на миналото заседание промени мярката му в задържане под стража и го обяви за общонационално издирване, поиска справки от МВР кога пловдивчанинът е преминал границата и през кой пункт.

Срещу Анастасов се води дело за това, че е заблудил семейство пловдивчани и ги е „ужилил" с 95 974 лева.

Междувременно от Окръжна прокуратура потвърдиха, че Анастасов има влязла в сила присъда. Оттам са пратили искане за Европейска заповед за арест на бизнесмена.

44-годишният бизнесмен в качеството си на управител на "Айлин строй" ЕООД бе признат за виновен в това, че от 29 юни 2009 г. до 14 август същата година е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Това е станало чрез използване на документи с невярно съдържание при водене на счетоводството. Той обаче продължава да твърди, че това не е вярно, не е измамил данъчните и е сключил реална сделка. /БЛИЦ

Днес+

Коментирай статията


Последни от Общество
13:30
Проверяват дали водата в язовир "Пчелина" е годна за пиене
13:27
Стефан Данаилов излезе от комата и е в съзнание
13:10
Детската градина - безплатна за ромчета и за социално слаби
12:52
Община Созопол и концесионер на плаж в спор за пясъчна дига
12:50
В Перник готвят за протест заради очаквания воден режим
12:45
МОН обяви 2 нови проекта за над 187 млн. лв.
12:37
Русенският университет кани кандидат-студенти и техните родители да се запознаят със специалностите и условията за обучение
12:35
Откриват изложба на 18.11 във Военен клуб Русе
11:52
Стоянка Мутафова е приета в реанимацията на ВМА
11:50
Ловците в Берковица са изрядни
11:38
Коледните къщички в Габрово очакват своите обитатели
11:35
Заради преасфалтиране временно спират движението по ул. "Университетска" край Шумен
10:40
Децата без такса при джипито, искат от пациентска организация
10:35
Боян Магдалинчев: Президентът няма основание да сезира КС за избора на Гешев
10:30
Без сняг до края на ноември
10:28
Младежи от различни етноси в Пловдив отбелязват заедно Международния ден на толерантността
10:25
„Бременските музиканти” гостуват на децата на Кърджали по повод Нощта на театрите
10:23
Студенти ще посетят Районния съд във Враца
10:20
Известните цигулари Асен Станков и Йосиф Радионов ще свирят със "Симфониета" - Враца
10:18
С панихида в Добрич ще бъде почетена паметта на загиналите при пътни инциденти
10:10
Танева представя мерките за борба с чумата по свинете
10:07
От петък задължително със зимни гуми
10:05
Започват Коледните пости
09:58
Димитър Данчев: Над 1700 дървета са засадени в София от началото на годината
08:35
КРИБ подкрепя изцяло идеята първият ден болнични да не се плаща

Най-четени от Общество

Избор на редактора