Още снимки:
test

Варна утре започна кампанията с второ бебе

02.10.2011 19.18

Новороден българин отбеляза официалното начало на кампанията на коалиция „Варна утре“, в която влизат ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД.
Той е син на кандидата за кмет на Каменар Румен Василев. Това е второто бебе, което ще носи късмет на коалицията, след като дъщерята на Костадин Костадинов проплака часове преди баща й да бъде обявен за кандидат за кмет на Варна на 31 август.

Всички общински съветници, избрани от листата на коалиция „Варна утре“, поемат личен ангажимент пред избирателите. Това стана ясно при представянето на кандидатите на коалиция „Варна утре“.

Достатъчно места за паркиране в центъра на града и тротоари, свободни от автомобили. Това е задачата, по която ще работи през следващите 4 години четвъртият в листата Илия Кафалийски.
Той е и доайенът сред кандидат-съветниците на коалиция „Варна утре“. Най-младият кандидат-съветник е на 22 години. Това е Христина Христова, студентка по икономика. 36 години е средната възраст в листата на коалиция „Варна утре“. 35% от кандидат-съветниците са икономисти. 15 на брой са жените.
Вторият в листата - Христо Христов, пое личен ангажимент да направи работата на общинската администрация прозрачна и ефективна. Млади висококвалифицирани служители ще осигурят качествено и бързо обслужване на варненци, категоричен е юристът, който изчислява, че за последните 12 години общинските чиновници са станали с 2.5 пъти повече. Снежана Донева, трета в листата, е с най-голям опит в общинския съвет. Тя ще продължи работата си по рекламата на Варна като туристическа дестинация.

Кандидат-съветниците бяха представени лично от кандидата за кмет на коалиция Варна утре (ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД) Костадин Костадинов, който е и водач на листата.
„С Христо Христов ни свързват много неща – и двамата сме историци, а след това сме завършили и право. Той, разбира се, ме води със специализацията по археология в Сорбоната и с това, че има 3 деца“, каза за втория в листата Костадинов.
Да подкрепят кандидатите във Варна постигнаха председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, лидерът на БНД Васимир Радулов и зам.-председателят на Новото време Красен Кралев. „Коалиция „Варна утре“ е сериозна алтернатива за дясно мислещите избиратели, шанс да протегнем ръце и да преодолеем личните си различия и противоречия. Вярвам, че успехът на коалиция „Варна утре“ ще накара всички партии в дясното политическо пространство да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнем заедно голям и мащабен десен проект“, каза Красен Кралев.

„Ще има опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите“, прогнозира Красимир Каракачанов. „Ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата“, категоричен беше той.

„Върху Румен Василев беше оказан натиска да се откаже от участие в изборите и да подкрепи кандидата на ГЕРБ в Каменар. Той не се поддаде, а впоследствие се оказа, че избраникът на управляващите не беше регистриран, тъй като не е жител на селото. Ако нашият човек се беше отказал, ДПС нямаше да има алтернатива в Каменар“, обясни Костадин Костадинов.

„Създадохме БНД като партия на регионите, затова нейните кандидати са най-подготвени в проблемите на отделните градове и общини“, заяви Васимир Радулов.

Кампанията на „Варна Утре” започна с три дни закъснение: коалцията спази обещанието си да замрази предизборните събития, докато се успокои обстановката в страната, взривена след протестите в Катуница. Така вместо на 28 септември едва миналата вечер на варненска сцена излязоха звездите Мария Илиева и Мариана Попова, както и Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.
Концертът беше подарък на четирите партии от коалицията - „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД, за варненци и премина без предизборни речи, политически призиви и обещания.

В последните минути на концерта на площада пред Фестивалния комплекс се появиха участниците в поредния протест срещу събитията в Катуница. Около 350 млади момичета и момчета се изсипаха пред сцената и бяха поздравени от организаторите с български възрожденски песни. Младежите започнаха да скандират: „Българи юнаци“ и мирно продължиха шествието си през Морската градина.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
09:48
ИМП: Ако изборите са днес, ГЕРБ взима 21,8%, БСП – 21,0%
15 април 2014 г.
22:11
Рашидов: Ако ви харесват кандидатите за евродепутати, халал да ви е
21:30
Вицепрезидентът: Политиците не са привързани към закона
17:57
КС допусна единодушно дело за указа на Плевнелиев за ЦИК
16:50
Отлагат ремонта на гарите в Стара Загора и Шумен
16:36
Депутати в "кокаинов" скандал, викат Йовчев в парламента
16:27
Парламентът отхвърли ветото на Плевнелиев върху закона за Сметната палата
15:49
БСП подписа споразумение със „Солидарност“ за евроизборите
15:42
Около 120 сигнала в ЦИК за злоупотреба с данни в подписките за евровота
15:01
Борисов задава гатанки: Една заместник-министърка да каже какво е 19 и 45
14:59
НСО сваля охраната на Първанов
14:01
Борисов: Никой не е не е направил толкова за горския сектор, колкото ГЕРБ
12:49
Явор Куюмджиев: Ще направим всичко възможно АЕЦ „Белене” да се осъществи
08:26
ЕГН-проверката в ЦИК - злоупотреба с лични данни и стимул за корпоративен вот
14 април 2014 г.
21:17
Борисов: Колкото по-рано има избори, толкова по-добре
19:43
Таня Андреева: Няма опасност НЗОК да "закъса" финансово
19:15
Борисов: Зинаида и Цикламеното костюмче ми носеха папките, Андреева направих шеф на "Шейново"
19:05
Цветанов: Информацията за "Кокаинови крале" е изтекла към Брендо по време на Тройната коалиция
18:13
ГЕРБ с 21,5 млн. лв на влог, БСП с по-голям членски внос
18:02
Експерти: Крайно време е България да има независими от Русия военновъздушни сили
17:41
Президентът връща за ново обсъждане промените в закона за земеделските земи
17:04
Делян Добрев: Общите задължения на НЕК са 4 млрд. лв.
10:19
Евгения Банева, чиято заплата е 4000 лева: Всички сме бедни в тази държава
09:46
Найденов: Руските самолети не са само предизвикателство
09:17
Соломон Паси: Ние сме само троянска пешка на Русия

Най-четени от Политика

Избор на редактора