Още снимки:
test

Варна утре започна кампанията с второ бебе

02.10.2011 19.18

Новороден българин отбеляза официалното начало на кампанията на коалиция „Варна утре“, в която влизат ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД.
Той е син на кандидата за кмет на Каменар Румен Василев. Това е второто бебе, което ще носи късмет на коалицията, след като дъщерята на Костадин Костадинов проплака часове преди баща й да бъде обявен за кандидат за кмет на Варна на 31 август.

Всички общински съветници, избрани от листата на коалиция „Варна утре“, поемат личен ангажимент пред избирателите. Това стана ясно при представянето на кандидатите на коалиция „Варна утре“.

Достатъчно места за паркиране в центъра на града и тротоари, свободни от автомобили. Това е задачата, по която ще работи през следващите 4 години четвъртият в листата Илия Кафалийски.
Той е и доайенът сред кандидат-съветниците на коалиция „Варна утре“. Най-младият кандидат-съветник е на 22 години. Това е Христина Христова, студентка по икономика. 36 години е средната възраст в листата на коалиция „Варна утре“. 35% от кандидат-съветниците са икономисти. 15 на брой са жените.
Вторият в листата - Христо Христов, пое личен ангажимент да направи работата на общинската администрация прозрачна и ефективна. Млади висококвалифицирани служители ще осигурят качествено и бързо обслужване на варненци, категоричен е юристът, който изчислява, че за последните 12 години общинските чиновници са станали с 2.5 пъти повече. Снежана Донева, трета в листата, е с най-голям опит в общинския съвет. Тя ще продължи работата си по рекламата на Варна като туристическа дестинация.

Кандидат-съветниците бяха представени лично от кандидата за кмет на коалиция Варна утре (ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД) Костадин Костадинов, който е и водач на листата.
„С Христо Христов ни свързват много неща – и двамата сме историци, а след това сме завършили и право. Той, разбира се, ме води със специализацията по археология в Сорбоната и с това, че има 3 деца“, каза за втория в листата Костадинов.
Да подкрепят кандидатите във Варна постигнаха председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, лидерът на БНД Васимир Радулов и зам.-председателят на Новото време Красен Кралев. „Коалиция „Варна утре“ е сериозна алтернатива за дясно мислещите избиратели, шанс да протегнем ръце и да преодолеем личните си различия и противоречия. Вярвам, че успехът на коалиция „Варна утре“ ще накара всички партии в дясното политическо пространство да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнем заедно голям и мащабен десен проект“, каза Красен Кралев.

„Ще има опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите“, прогнозира Красимир Каракачанов. „Ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата“, категоричен беше той.

„Върху Румен Василев беше оказан натиска да се откаже от участие в изборите и да подкрепи кандидата на ГЕРБ в Каменар. Той не се поддаде, а впоследствие се оказа, че избраникът на управляващите не беше регистриран, тъй като не е жител на селото. Ако нашият човек се беше отказал, ДПС нямаше да има алтернатива в Каменар“, обясни Костадин Костадинов.

„Създадохме БНД като партия на регионите, затова нейните кандидати са най-подготвени в проблемите на отделните градове и общини“, заяви Васимир Радулов.

Кампанията на „Варна Утре” започна с три дни закъснение: коалцията спази обещанието си да замрази предизборните събития, докато се успокои обстановката в страната, взривена след протестите в Катуница. Така вместо на 28 септември едва миналата вечер на варненска сцена излязоха звездите Мария Илиева и Мариана Попова, както и Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.
Концертът беше подарък на четирите партии от коалицията - „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД, за варненци и премина без предизборни речи, политически призиви и обещания.

В последните минути на концерта на площада пред Фестивалния комплекс се появиха участниците в поредния протест срещу събитията в Катуница. Около 350 млади момичета и момчета се изсипаха пред сцената и бяха поздравени от организаторите с български възрожденски песни. Младежите започнаха да скандират: „Българи юнаци“ и мирно продължиха шествието си през Морската градина.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
17:23
Борисов: Налягането по тръбата за газ до България е паднало
17:21
Предлагаме на Китай 49% от 7-и блок в „Козлодуй“
14:23
Президентът Росен Плевнелиев награди с почетен знак 100-годишната гимназия в Монтана
12:41
Депутатите решиха: Без данъчно облекчение за хора, помагащи за лечението на деца
12:36
Цветанов: България не трябва да взима страна в конфликта Русия - Турция
11:31
Борисов опита китайския влак стрела със скорост 300 км/ч
10:56
Депутатите пак отложиха ратифицирането на ремонта на МиГ-овете в Полша
10:21
Паси: "Ислямска държава" потрива ръце, че е вбит клин в крехкото сътрудничество между Русия и Запада
10:08
Китайски компании с интерес към АМ „Черно море" и тунела под Шипка
09:42
Божидар Данев: Кадиев иска да ни върне във времето, когато дрънкаха петолъчки
24 ноември 2015 г.
19:34
Ще унищожаваме чужди бомби и мини
19:20
Закриват Контролно-техническата инспекция на МЗХ
16:01
Красимир Каракачанов: Турция иска да попречи на ЕС в борбата с тероризма
15:46
Павлова в Китай: България има потенциал за транспортен и логистичен хъб
14:42
Бивш шеф на разузнаването: Оглеждайте се за терористи около водоизточниците и доставчиците на храна
13:23
Борисов: Икономическите реалности обуславят задълбочаването на диалога Европа-Китай
12:42
Нямо кино в парламента: Валери Симеонов хока ГЕРБ на изключен микрофон
12:29
Кои хора са най-застрашени от бедност?
07:32
Депутатите се събират извънредно
23 ноември 2015 г.
20:29
Доверието в Радан Кънев се срина
18:56
Кмет и депутат стартираха акция по залесяване в Исперих
17:46
Ангелкова: Индия е един от най-перспективните ни далечни пазари
17:19
Плевнелиев: Нашето оръжие е интеграцията, не изолацията
16:15
Плевнелиев: Удовлетворен съм, че разходите за отбрана се увеличават
15:11
Участниците в изборите бавят отчетите пред Сметната палата

Най-четени от Политика

Избор на редактора