Още снимки:
test

Варна утре започна кампанията с второ бебе

02.10.2011 19.18

Новороден българин отбеляза официалното начало на кампанията на коалиция „Варна утре“, в която влизат ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД.
Той е син на кандидата за кмет на Каменар Румен Василев. Това е второто бебе, което ще носи късмет на коалицията, след като дъщерята на Костадин Костадинов проплака часове преди баща й да бъде обявен за кандидат за кмет на Варна на 31 август.

Всички общински съветници, избрани от листата на коалиция „Варна утре“, поемат личен ангажимент пред избирателите. Това стана ясно при представянето на кандидатите на коалиция „Варна утре“.

Достатъчно места за паркиране в центъра на града и тротоари, свободни от автомобили. Това е задачата, по която ще работи през следващите 4 години четвъртият в листата Илия Кафалийски.
Той е и доайенът сред кандидат-съветниците на коалиция „Варна утре“. Най-младият кандидат-съветник е на 22 години. Това е Христина Христова, студентка по икономика. 36 години е средната възраст в листата на коалиция „Варна утре“. 35% от кандидат-съветниците са икономисти. 15 на брой са жените.
Вторият в листата - Христо Христов, пое личен ангажимент да направи работата на общинската администрация прозрачна и ефективна. Млади висококвалифицирани служители ще осигурят качествено и бързо обслужване на варненци, категоричен е юристът, който изчислява, че за последните 12 години общинските чиновници са станали с 2.5 пъти повече. Снежана Донева, трета в листата, е с най-голям опит в общинския съвет. Тя ще продължи работата си по рекламата на Варна като туристическа дестинация.

Кандидат-съветниците бяха представени лично от кандидата за кмет на коалиция Варна утре (ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД) Костадин Костадинов, който е и водач на листата.
„С Христо Христов ни свързват много неща – и двамата сме историци, а след това сме завършили и право. Той, разбира се, ме води със специализацията по археология в Сорбоната и с това, че има 3 деца“, каза за втория в листата Костадинов.
Да подкрепят кандидатите във Варна постигнаха председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, лидерът на БНД Васимир Радулов и зам.-председателят на Новото време Красен Кралев. „Коалиция „Варна утре“ е сериозна алтернатива за дясно мислещите избиратели, шанс да протегнем ръце и да преодолеем личните си различия и противоречия. Вярвам, че успехът на коалиция „Варна утре“ ще накара всички партии в дясното политическо пространство да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнем заедно голям и мащабен десен проект“, каза Красен Кралев.

„Ще има опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите“, прогнозира Красимир Каракачанов. „Ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата“, категоричен беше той.

„Върху Румен Василев беше оказан натиска да се откаже от участие в изборите и да подкрепи кандидата на ГЕРБ в Каменар. Той не се поддаде, а впоследствие се оказа, че избраникът на управляващите не беше регистриран, тъй като не е жител на селото. Ако нашият човек се беше отказал, ДПС нямаше да има алтернатива в Каменар“, обясни Костадин Костадинов.

„Създадохме БНД като партия на регионите, затова нейните кандидати са най-подготвени в проблемите на отделните градове и общини“, заяви Васимир Радулов.

Кампанията на „Варна Утре” започна с три дни закъснение: коалцията спази обещанието си да замрази предизборните събития, докато се успокои обстановката в страната, взривена след протестите в Катуница. Така вместо на 28 септември едва миналата вечер на варненска сцена излязоха звездите Мария Илиева и Мариана Попова, както и Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.
Концертът беше подарък на четирите партии от коалицията - „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД, за варненци и премина без предизборни речи, политически призиви и обещания.

В последните минути на концерта на площада пред Фестивалния комплекс се появиха участниците в поредния протест срещу събитията в Катуница. Около 350 млади момичета и момчета се изсипаха пред сцената и бяха поздравени от организаторите с български възрожденски песни. Младежите започнаха да скандират: „Българи юнаци“ и мирно продължиха шествието си през Морската градина.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
19:48
Реформаторите искат висше за областни и зам.-министри
19:24
За 2г. България тегли 17 млрд. нови заеми
18:48
Фандъкова: Нов мандат? Рано е още да се говори
17:57
Алексей Петров поиска право на отговор от Сашо Диков заради Кулезич
17:48
Коалиция БДЦ: Бареков не говори от наше име
16:58
Миков: Решение да останем в опозиция е категорично вярно
16:17
Политолог: Има напрежение в управляващата коалиция
16:07
Радан Кънев: РБ и ГЕРБ с консултации за пенсионния модел
15:53
Лиляна Павлова: АМ "Хемус" е абсолютен приоритет
15:04
БСП обмисля да сезира КС за пенсионната реформа
13:39
Министър Горанов е склонен на отстъпки за пенсионните промени
12:51
Депутати искат затвор за шофьори без книжка
12:17
Общини на бой за газ от Гърция
11:34
Кулезич за Бареков: Метаморфозата му е част от страшен маскарад
11:01
Калфин: Досегашната система гарантира ниски пенсии
10:41
Лиляна Павлова: За 2 седмици възстановихме европейското доверие към България
10:37
Цветан Цветанов: Назначенията на Йовчев, Писанчев и Лазаров бяха политическа грешка
10:06
Бареков за разпада на БДЦ: Носеха тениски с моя лик, а сега...
09:26
Владислав Горанов: Осигурителната система е дефектна - вижте професионалните фондове
08:36
Каролев: Дръжте си парите в частните фондове
20 декември 2014 г.
19:45
Бившият шеф на Булгаргаз Васил Филипов: От самото начало Южен поток беше супер блъф!
18:22
Министърът на енергетиката: Търсим пари за Мини Марица-изток
17:38
Станишев: Бойко Борисов би трябвало да е политикът на годината
17:20
Фич потвърди кредитния рейтинг на България, агенцията счита, че рисковете за страната ни са балансир
17:03
Борисов: За момента коалицията ни се справя чудесно

Най-четени от Политика

Избор на редактора