Още снимки:
test

Варна утре започна кампанията с второ бебе

02.10.2011 19.18

Новороден българин отбеляза официалното начало на кампанията на коалиция „Варна утре“, в която влизат ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД.
Той е син на кандидата за кмет на Каменар Румен Василев. Това е второто бебе, което ще носи късмет на коалицията, след като дъщерята на Костадин Костадинов проплака часове преди баща й да бъде обявен за кандидат за кмет на Варна на 31 август.

Всички общински съветници, избрани от листата на коалиция „Варна утре“, поемат личен ангажимент пред избирателите. Това стана ясно при представянето на кандидатите на коалиция „Варна утре“.

Достатъчно места за паркиране в центъра на града и тротоари, свободни от автомобили. Това е задачата, по която ще работи през следващите 4 години четвъртият в листата Илия Кафалийски.
Той е и доайенът сред кандидат-съветниците на коалиция „Варна утре“. Най-младият кандидат-съветник е на 22 години. Това е Христина Христова, студентка по икономика. 36 години е средната възраст в листата на коалиция „Варна утре“. 35% от кандидат-съветниците са икономисти. 15 на брой са жените.
Вторият в листата - Христо Христов, пое личен ангажимент да направи работата на общинската администрация прозрачна и ефективна. Млади висококвалифицирани служители ще осигурят качествено и бързо обслужване на варненци, категоричен е юристът, който изчислява, че за последните 12 години общинските чиновници са станали с 2.5 пъти повече. Снежана Донева, трета в листата, е с най-голям опит в общинския съвет. Тя ще продължи работата си по рекламата на Варна като туристическа дестинация.

Кандидат-съветниците бяха представени лично от кандидата за кмет на коалиция Варна утре (ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД) Костадин Костадинов, който е и водач на листата.
„С Христо Христов ни свързват много неща – и двамата сме историци, а след това сме завършили и право. Той, разбира се, ме води със специализацията по археология в Сорбоната и с това, че има 3 деца“, каза за втория в листата Костадинов.
Да подкрепят кандидатите във Варна постигнаха председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, лидерът на БНД Васимир Радулов и зам.-председателят на Новото време Красен Кралев. „Коалиция „Варна утре“ е сериозна алтернатива за дясно мислещите избиратели, шанс да протегнем ръце и да преодолеем личните си различия и противоречия. Вярвам, че успехът на коалиция „Варна утре“ ще накара всички партии в дясното политическо пространство да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнем заедно голям и мащабен десен проект“, каза Красен Кралев.

„Ще има опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите“, прогнозира Красимир Каракачанов. „Ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата“, категоричен беше той.

„Върху Румен Василев беше оказан натиска да се откаже от участие в изборите и да подкрепи кандидата на ГЕРБ в Каменар. Той не се поддаде, а впоследствие се оказа, че избраникът на управляващите не беше регистриран, тъй като не е жител на селото. Ако нашият човек се беше отказал, ДПС нямаше да има алтернатива в Каменар“, обясни Костадин Костадинов.

„Създадохме БНД като партия на регионите, затова нейните кандидати са най-подготвени в проблемите на отделните градове и общини“, заяви Васимир Радулов.

Кампанията на „Варна Утре” започна с три дни закъснение: коалцията спази обещанието си да замрази предизборните събития, докато се успокои обстановката в страната, взривена след протестите в Катуница. Така вместо на 28 септември едва миналата вечер на варненска сцена излязоха звездите Мария Илиева и Мариана Попова, както и Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.
Концертът беше подарък на четирите партии от коалицията - „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД, за варненци и премина без предизборни речи, политически призиви и обещания.

В последните минути на концерта на площада пред Фестивалния комплекс се появиха участниците в поредния протест срещу събитията в Катуница. Около 350 млади момичета и момчета се изсипаха пред сцената и бяха поздравени от организаторите с български възрожденски песни. Младежите започнаха да скандират: „Българи юнаци“ и мирно продължиха шествието си през Морската градина.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
15:05
Условията на ГЕРБ при преговорите: Политическо решение за КТБ и задължително гласуване
13:13
ГЕРБ се обади на БСП за нови консултации
13:03
Официално: ДПС няма да оттегли Бат' Сали
12:35
Лукарски: Снощи се договорихме с ГЕРБ, че до края на другата седмица ще има правителство
11:58
Излезе вариант за правителство на ГЕРБ с РБ и ПФ
11:33
Партиите си вдигнали субсидиите 10 пъти
10:35
Страхил Ангелов: Кръжец превърна БСП в акционерно дружество
09:49
Кадиев: ГЕРБ тръгнаха в лоша посока, в състояние на полувойна сме
09:28
Методи Андреев от ГЕРБ: Нямаме ангажименти нито към ДПС, нито към ББЦ и „Атака“
09:15
Проф. Константинов пресметна как ще се роди правителството
09:09
Лукарски: Предлагаме коалиционно споразумение
06:45
Линията на бедност през 2015 г. ще е 286 лв.
21 октомври 2014 г.
23:18
Шефката на ДКЕВР ще се разписва срещу 8393 лева месечно
22:43
Депутатите взимат първа заплата след 3 дни
22:08
Кметът на Кюстендил: Очаквам утре ДПС да оттегли кандидатурата на Бат’ Сали
21:36
ГЕРБ с новина: Смятаме Реформаторския блок за стабилен партньор
21:04
Ива Йорданова подаде оставка като зам.-директор на ДАБЧ
20:51
ГЕРБ и РБ са пред споразумение
19:37
Според Каракачанов е нужно коалиционно правителство с широка подкрепа
19:12
Дянков се представи като реформатор в Русия
18:48
Уволниха директора на ОДМВР-Смолян
18:05
Служебното правителство мъти голяма реформа в ДКЕВР
17:52
"Младокът" Ангелов v/s Дъбов: Получих 522 бона, но това не е рушвет, както той е свикнал!
16:53
Бойко Борисов: Политическата толерантност трябва да стане закон за българските държавници
16:51
Лукарски: Нямам пръст в назначението на Ива, изненадаха ме

Най-четени от Политика

Избор на редактора