Още снимки:
test

Варна утре започна кампанията с второ бебе

02.10.2011 19.18

Новороден българин отбеляза официалното начало на кампанията на коалиция „Варна утре“, в която влизат ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД.
Той е син на кандидата за кмет на Каменар Румен Василев. Това е второто бебе, което ще носи късмет на коалицията, след като дъщерята на Костадин Костадинов проплака часове преди баща й да бъде обявен за кандидат за кмет на Варна на 31 август.

Всички общински съветници, избрани от листата на коалиция „Варна утре“, поемат личен ангажимент пред избирателите. Това стана ясно при представянето на кандидатите на коалиция „Варна утре“.

Достатъчно места за паркиране в центъра на града и тротоари, свободни от автомобили. Това е задачата, по която ще работи през следващите 4 години четвъртият в листата Илия Кафалийски.
Той е и доайенът сред кандидат-съветниците на коалиция „Варна утре“. Най-младият кандидат-съветник е на 22 години. Това е Христина Христова, студентка по икономика. 36 години е средната възраст в листата на коалиция „Варна утре“. 35% от кандидат-съветниците са икономисти. 15 на брой са жените.
Вторият в листата - Христо Христов, пое личен ангажимент да направи работата на общинската администрация прозрачна и ефективна. Млади висококвалифицирани служители ще осигурят качествено и бързо обслужване на варненци, категоричен е юристът, който изчислява, че за последните 12 години общинските чиновници са станали с 2.5 пъти повече. Снежана Донева, трета в листата, е с най-голям опит в общинския съвет. Тя ще продължи работата си по рекламата на Варна като туристическа дестинация.

Кандидат-съветниците бяха представени лично от кандидата за кмет на коалиция Варна утре (ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД) Костадин Костадинов, който е и водач на листата.
„С Христо Христов ни свързват много неща – и двамата сме историци, а след това сме завършили и право. Той, разбира се, ме води със специализацията по археология в Сорбоната и с това, че има 3 деца“, каза за втория в листата Костадинов.
Да подкрепят кандидатите във Варна постигнаха председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, лидерът на БНД Васимир Радулов и зам.-председателят на Новото време Красен Кралев. „Коалиция „Варна утре“ е сериозна алтернатива за дясно мислещите избиратели, шанс да протегнем ръце и да преодолеем личните си различия и противоречия. Вярвам, че успехът на коалиция „Варна утре“ ще накара всички партии в дясното политическо пространство да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнем заедно голям и мащабен десен проект“, каза Красен Кралев.

„Ще има опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите“, прогнозира Красимир Каракачанов. „Ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата“, категоричен беше той.

„Върху Румен Василев беше оказан натиска да се откаже от участие в изборите и да подкрепи кандидата на ГЕРБ в Каменар. Той не се поддаде, а впоследствие се оказа, че избраникът на управляващите не беше регистриран, тъй като не е жител на селото. Ако нашият човек се беше отказал, ДПС нямаше да има алтернатива в Каменар“, обясни Костадин Костадинов.

„Създадохме БНД като партия на регионите, затова нейните кандидати са най-подготвени в проблемите на отделните градове и общини“, заяви Васимир Радулов.

Кампанията на „Варна Утре” започна с три дни закъснение: коалцията спази обещанието си да замрази предизборните събития, докато се успокои обстановката в страната, взривена след протестите в Катуница. Така вместо на 28 септември едва миналата вечер на варненска сцена излязоха звездите Мария Илиева и Мариана Попова, както и Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.
Концертът беше подарък на четирите партии от коалицията - „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД, за варненци и премина без предизборни речи, политически призиви и обещания.

В последните минути на концерта на площада пред Фестивалния комплекс се появиха участниците в поредния протест срещу събитията в Катуница. Около 350 млади момичета и момчета се изсипаха пред сцената и бяха поздравени от организаторите с български възрожденски песни. Младежите започнаха да скандират: „Българи юнаци“ и мирно продължиха шествието си през Морската градина.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
16:09
Бойко Борисов: Държаха с популизъм цената на тока
15:46
Реформаторите искат публичност по проекта „Южен поток”
13:56
Мая Манолова: Ако служебният кабинет не спре с уволненията, излизаме на протест
10:08
Свикват спешно Съвета по сигурност
09:57
Нова драма с НДСВ: Гонят партията от "Врабча"
09:19
Вежди Рашидов: Негър ли съм, патагонец ли съм?
22 август 2014 г.
23:03
Протестърите при Близнашки, говорят тайно без журналисти
22:02
Нови шефове в БДЖ и "Български пощи"
21:57
Плевнелиев скри стенограмата от консултациите за КТБ
21:22
Бившите министри се изнесоха в Гърция
15:17
Атанасова: Служебното правителство не е на ГЕРБ
14:13
Вучич: Ще зачетем волята на ЕС, но няма да налагаме санкции
14:03
ЦИК иска да бъдат премахнати билбордове на Бареков с неправомерна агитация
13:57
Атанас Мерджанов нападна кабинета, не бил служебен, а партиен
21 август 2014 г.
18:30
Проф. Близнашки: Драмата с КТБ е резултат на вътрешните противоречия в средите на олигархията
15:00
Близнашки си назначи 10 съветници, включително духовен
14:50
Здравният министър спрял обществени поръчки за над 20 милиона лева
12:55
Цветан Цветанов се срещна с председателя на германския Бундестаг Норберт Ламерт
11:56
Раданова: Ще сезираме главния прокурор за Зимния дворец
10:00
Близнашки си назначи 10 съветници
09:53
Смениха и директора на Агенцията по горите
09:14
Миков взе на прицел Ваньо Танов: Борисов да изтегли него и другите си представители във властта
08:14
Сменят шефа на военното разузнаване
20 август 2014 г.
21:13
Новите депутати влизат в неремонтирани жилища
19:56
Явор Куюмджиев: Има натиск върху цената на тока

Най-четени от Политика

Избор на редактора