Още снимки:
test

Варна утре започна кампанията с второ бебе

02.10.2011 19.18

Новороден българин отбеляза официалното начало на кампанията на коалиция „Варна утре“, в която влизат ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД.
Той е син на кандидата за кмет на Каменар Румен Василев. Това е второто бебе, което ще носи късмет на коалицията, след като дъщерята на Костадин Костадинов проплака часове преди баща й да бъде обявен за кандидат за кмет на Варна на 31 август.

Всички общински съветници, избрани от листата на коалиция „Варна утре“, поемат личен ангажимент пред избирателите. Това стана ясно при представянето на кандидатите на коалиция „Варна утре“.

Достатъчно места за паркиране в центъра на града и тротоари, свободни от автомобили. Това е задачата, по която ще работи през следващите 4 години четвъртият в листата Илия Кафалийски.
Той е и доайенът сред кандидат-съветниците на коалиция „Варна утре“. Най-младият кандидат-съветник е на 22 години. Това е Христина Христова, студентка по икономика. 36 години е средната възраст в листата на коалиция „Варна утре“. 35% от кандидат-съветниците са икономисти. 15 на брой са жените.
Вторият в листата - Христо Христов, пое личен ангажимент да направи работата на общинската администрация прозрачна и ефективна. Млади висококвалифицирани служители ще осигурят качествено и бързо обслужване на варненци, категоричен е юристът, който изчислява, че за последните 12 години общинските чиновници са станали с 2.5 пъти повече. Снежана Донева, трета в листата, е с най-голям опит в общинския съвет. Тя ще продължи работата си по рекламата на Варна като туристическа дестинация.

Кандидат-съветниците бяха представени лично от кандидата за кмет на коалиция Варна утре (ПП „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД) Костадин Костадинов, който е и водач на листата.
„С Христо Христов ни свързват много неща – и двамата сме историци, а след това сме завършили и право. Той, разбира се, ме води със специализацията по археология в Сорбоната и с това, че има 3 деца“, каза за втория в листата Костадинов.
Да подкрепят кандидатите във Варна постигнаха председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов, лидерът на БНД Васимир Радулов и зам.-председателят на Новото време Красен Кралев. „Коалиция „Варна утре“ е сериозна алтернатива за дясно мислещите избиратели, шанс да протегнем ръце и да преодолеем личните си различия и противоречия. Вярвам, че успехът на коалиция „Варна утре“ ще накара всички партии в дясното политическо пространство да преосмислят коалиционното си поведение и след няколко месеца да започнем заедно голям и мащабен десен проект“, каза Красен Кралев.

„Ще има опити да се манипулират резултатите от вота чрез подмяна на протоколите от секциите“, прогнозира Красимир Каракачанов. „Ако това се случи, ВМРО ще излезе на улицата“, категоричен беше той.

„Върху Румен Василев беше оказан натиска да се откаже от участие в изборите и да подкрепи кандидата на ГЕРБ в Каменар. Той не се поддаде, а впоследствие се оказа, че избраникът на управляващите не беше регистриран, тъй като не е жител на селото. Ако нашият човек се беше отказал, ДПС нямаше да има алтернатива в Каменар“, обясни Костадин Костадинов.

„Създадохме БНД като партия на регионите, затова нейните кандидати са най-подготвени в проблемите на отделните градове и общини“, заяви Васимир Радулов.

Кампанията на „Варна Утре” започна с три дни закъснение: коалцията спази обещанието си да замрази предизборните събития, докато се успокои обстановката в страната, взривена след протестите в Катуница. Така вместо на 28 септември едва миналата вечер на варненска сцена излязоха звездите Мария Илиева и Мариана Попова, както и Криста, Мона и B.O.Y.A.N от Стерео Стая.
Концертът беше подарък на четирите партии от коалицията - „Новото време“, ВМРО, „Гергьовден“ и БНД, за варненци и премина без предизборни речи, политически призиви и обещания.

В последните минути на концерта на площада пред Фестивалния комплекс се появиха участниците в поредния протест срещу събитията в Катуница. Около 350 млади момичета и момчета се изсипаха пред сцената и бяха поздравени от организаторите с български възрожденски песни. Младежите започнаха да скандират: „Българи юнаци“ и мирно продължиха шествието си през Морската градина.

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
18:15
Нямало да има кадрови промени в кабинета, работел прекрасно
18:00
Едвин Сугарев: КТБ се е крепяла на политическата корупция
17:56
Борисов: Да е жив и здрав Юнкер, 75 % от средствата за АМ"Марица" са от еврофондове!
16:39
Борисов: След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката (Галерия)
16:11
Брюксел пак ни размаха пръст заради липсата на правила за оздравяване на банки
15:47
Теменужка Петкова: Газовият хъб може да бъде изграден с европейски пари
15:25
Уведомяват търговците за нередности в документите по интернет
15:06
МС обжалва решение на ВАС за болничните лимити
14:56
Психотест за митничарите и оперативно-издирвателни правомощия разписа парламентът
14:43
ДПС също хареса Димитър Радев за гуверньор на БНБ
12:18
БСП иска главата на правосъдния министър
11:44
Властта готви масова кастрация за бездомните кучета
11:36
Костов отговори на заплахите на "Лукойл": Покажете договорите с Русия и ще се види кой е прав
11:14
НС ратифицира споразумение за настаняване на защитени свитедели в България
11:06
Димитър Лазаров от ГЕРБ оглави комисията за промени в Конституцията
10:46
Авария на летището в Брюксел препъна еврокомисар на път за магистрала „Марица”
10:42
Депутати се скараха: Българи или арменци ходят да обират и да изнасилват хора по селата
09:57
Московски: Очаквам арести за купени шофьорски книжки
07:58
Борисов открива асфалтираната за втори път магистрала "Марица"
27 май 2015 г.
22:25
ЕК предлага квотата на България за бежанци да е 788 души
20:21
Плевнелиев: Който използва езика на омразата, трябва да си носи отговорността
19:23
Маргарита Михнева: Не само Костов, а и двете му дъщери са получавали големи лихви от КТБ
19:19
„Атака” и реформаторите в пряк сблъсък за военните досиета
19:16
Петър Москов: Всяка болница е "прекрасна", но като епизод от лечението
18:51
Спортният министър защити идеята треньори да влязат в третия час по физическо

Най-четени от Политика

Избор на редактора